Hoe strategisch wil je omgaan met jouw Human Resources? Unlimited Human Strategies

Hoe strategisch wil je omgaan met jouw Human Resources?

Iedere organisatie wordt op dit moment uitgedaagd. Ook die van jou. Ongeacht in welke sector je actief bent, ongeacht hoe je organisatie in elkaar steekt; de dynamiek rond Human Resources stelt je voor uitdagingen die bepalend zijn voor het succes van je organisatie. En van de mensen die er werken. De vraag is: hoe strategisch wil jij omgaan met jouw Human Resources?

War on Talent

Best gek eigenlijk, dat er rondom de werving en selectie van getalenteerde mensen de sfeer van een slagveld is gecreëerd; in de war on talent zetten we de sterkste wapens in om de concurrentie een slag voor te zijn!
Waarom oorlog? Waarom een proces van afwegen en de juiste keuzes maken afschilderen als iets waar zo ongeveer iedereen een afkeer van heeft? Terwijl het er juist om gaat een zo welkom mogelijke situatie te creëren waardoor dat unieke talent voor jouw organisatie wil kiezen.

De juiste assessments

In de eerste fase van werving en selectie gaat het om het herkennen van competenties en daarom om het inzetten van de juiste assessments. Deze zijn ingericht op de situatie in jouw organisatie, waardoor direct de juiste match ontstaat gebaseerd op al ontwikkelde competenties.

Tijdwinst en de juiste afwegingen bij selectie en job matching

Een wervingscampagne kost tijd, want vraagt om aandacht, het leggen van verbanden en het inschatten van kwaliteiten. De afweging tussen ‘geschikt’ of ‘ongeschikt’ en het selecteren van gesprekskandidaten is een proces waarin geen ruimte is voor objectieve voorkeuren.

Eenzijdige onboarding

De focus in de volgende fase ligt bij nieuwe medewerkers vaak op de hard skills. De eigen, persoonlijke ontwikkeling staat in de schaduw; deze medewerker wordt verrijkt met alle soorten van kennis, kunde en opleiding, maar in hoeverre worden die afgestemd op de drijfveren van de mens achter die medewerker? Of draagt een en ander bij aan de ontwikkeling die deze medewerker nodig heeft om zichzelf te zien groeien en ontwikkelen op de werkvloer?

Behoud van productiviteit

Wie niet happy is, levert in op productiviteit. Daarover bestaat geen twijfel. De redenen voor het niet naar de zin hebben, liggen vrijwel nooit aan de oppervlakte. Heel vaak zijn het onzichtbare aanleidingen in de binnenwereld van de medewerker. Die spelen zich soms af in het privéleven of zijn op een persoonlijke manier gerelateerd aan de baan.

Ongewilde uitstroom voorkomen

Een compleet gebrek aan happiness is razend duur. Om daaruit te groeien en ongewilde uitstroom te voorkomen, is op de eerste plaats wederzijds vertrouwen nodig. Dat wordt gevonden in een proces waarin de uitdaging van het werk weer wordt omarmd, het gevoel van erbij horen terugkeert en duidelijk wordt wat de bijdrage van dat werk voor de organisatie betekent.

Is hoppen te stoppen?

Werkgevers verklaren elkaar een kostbare oorlog om de beste mensen in huis te halen, maar als je even niet oplet hoppen ze na twee jaar naar een andere baan. Dat de moderne mens alles uit het leven wil halen, is begrijpelijk. De manier waarop roept soms vraagtekens op; rolmodellen bepalen de norm, de fear of missing out ligt voortdurend op de loer en een ongemakkelijke gejaagdheid is het gevolg. Ze willen door, het maakt niet uit hoe.

Voor jouw organisatie maakt dat wel uit

Als je veel moeite hebt gedaan om iemand naar binnen te halen, wil je die graag binnenhouden. Op een relevante manier tegemoetkomen aan wat iemand wil is essentieel in het creëren van de innerlijke rust die nodig is om iemand erbij te houden.

Well Being

Minstens zo belangrijk is het om waakzaam te zijn op de mate waarin iemand goed in zijn vel zit. Well Being heeft niet altijd de aandacht, soms is het zicht op het team vertroebeld en juist bij de wat kwetsbaardere, introverte medewerkers die niet gezien worden, ligt het risico op de loer dat zij onderduiken in de huidige digitale werkvloer.

Leer en organiseer

Waardevolle medewerkers die zoekende zijn hoef je niet kwijt te raken. Zeker niet doordat jouw organisatie niet bewust is van de wensen en behoeftes van een medewerker. Wie in staat is om de competenties van medewerkers goed in beeld te krijgen en te houden, stelt zichzelf in staat om functies rondom competenties te organiseren en medewerkers happy te laten zijn in wat ze doen. Waardoor ze de weg vooruit zoeken en niet naar de uitgang sluipen.

Wil je weten hoe wij samen met jou uiteenlopende uitdagingen kunnen tackelen. Een eerste gesprek om te bekijken hoe Unlimited Human Strategies voor jouw organisatie kunnen werken? Bel: 070-7370392 of mail naar:

Victor@unlimitedhumanstrategies.nl

Barbara@unlimitedhumanstrategies.nl

 

Unlimited Human Strategies logo