Werkgeluk, bevlogenheid en productiviteit; wat zegt de wetenschap?

Om maar meteen aan alle twijfel een eind te maken: ja, een gelukkige werknemer is een productievere werknemer. Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat werkgeluk in hoge mate bepalend is voor de prestaties die geleverd worden en de energie en motivatie waarmee dat wordt gedaan. Dat dit enorme impact heeft op het functioneren en op het succes van de gehele organisatie is evident. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat iedereen gelukkig is op het werk?

In 2000 was de aanstelling van Chade-Meng Tan als Jolly Good Fellow bij Google nog opzienbarend te noemen. Inmiddels is de Chief Happiness Officer bij organisaties die de waarde van het menselijk kapitaal onderkennen en met die waardevolle medewerkers een gezonde toekomst tegemoet willen treden geen uitzondering meer.

Dat heeft een goede reden; er is een schat aan wetenschappelijk onderzoek – waarop de Unlimited Human Strategies denk- en werkwijze mede is gebaseerd – die inzichtelijk maakt waarom een gelukkige medewerker een veel waardevoller bijdrage aan een organisatie levert én hoe een organisatie zich erop kan instellen dat werkgeluk mogelijk te maken.