Circulair beleid Unlimited Human Strategies

Circulair beleid powerboost voor ontwikkeling en werkgeluk

Circulair beleid: een continue powerboost voor ontwikkeling en werkgeluk. De lineaire economie waarin grondstoffen, energie en toegevoegde waarde verloren gaan, is onhoudbaar geworden. Circulariteit is de nieuwe werkelijkheid; op voorhand kijk je hoe je processen zo kunt inrichten dat er een gesloten cirkel ontstaat waarin grondstoffen en afval naadloos op elkaar aansluiten. In de maakindustrie is dat een helder verhaal. Maar hoe zit dat met mensen? Hoe breng je circulariteit in de manier waarop je met medewerkers omgaat?

Groeien naar circulair beleid

Circulair HR-beleid gericht op duurzaamheid en behoud van waarde vraagt om een mentale transformatie; anders denken over de principes van Human Resources en anders omgaan met de middelen om de toegevoegde waarde van mensen in je organisatie te borgen.

Want het is logisch om te verwachten dat een medewerker die bij jouw organisatie vertrekt een ontwikkeling heeft doorgemaakt. En die ontwikkeling heeft bijgedragen aan de groei van je organisatie en de persoonlijke groei van die medewerker. Die toegevoegde waarde hergebruiken, is een vorm van circulaire human strategy.

Meer krijgen dan je geeft

Dat begint bij het begin en is een continu proces; vanaf het moment van werving en onboarding onderhoud je cyclisch interactie met je medewerkers en verbind je de doelen van de medewerker aan de doelen van je organisatie. Met als streven een hoger rendement en meer terugkrijgen dan wat je geeft.

Mastery, Membership en Meaning (3M’s)

Vele studies wijzen uit dat deze 3M’s, een specifieke combinatie van factoren, medewerkers blij maken, de productiviteit sterk laat toenemen en bijdraagt aan een enorme betrokkenheid. 3M staat daarbij voor Mastery, Membership en Meaning.

Meer werkgeluk en bevlogenheid

Als medewerkers alle 3M factoren ervaren, floreren zij en gaat er niets verloren aan kennis, kunde en werkkracht. Sterker, het werkgeluk en de bevlogenheid nemen sterk toe. In dat geval is er sprake van een excellerend gebruik van grondstoffen zonder noemenswaardig afval. Circulariteit alom dus.

• circulariteit vraagt om een mentale transformatie
• toegevoegde waarde van medewerkers borgen en circulair maken
• doelen van de medewerker verbinden aan de doelen van je organisatie

Wil je weten hoe deze manier van denken en doen ook voor jouw organisatie kan werken? Maak een afspraak met een van onze consultants om jouw mogelijkheden te verkennen. Bel 070 7370392 of stuur een mailtje naar : victor@unlimitedhumanstrategies.nl

Unlimited Human Strategies logo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.